Laget i verden 2016

Laget i verden


Nasjonalmuseet

MₐMᵤ - Marnardal Museum hadde i sommeren 2016 en ny vandreutstilling etter avtale med Nasjonalmuseet - Laget i verden.


Utstillingen handlet om en reise i verden, konkretisert gjennom smykkeobjekter laget av tolv utvalgte kunstnere fra seks verdensdeler.


Med «Laget i verden» ønsket Nasjonalmuseet å fokusere på opprinnelse og mangfold. De ønsket å undersøke hvordan dette kan vise seg i samtidens smykkekunst.


Flere av kunstnerne i utstillingen er født i et annet land enn der de lever og arbeider i dag. Alle objektene forholder seg til kroppen. Hva er et smykke? Hva er det laget av? Har det et budskap, eller er det kanskje magisk?


Gikk du på leting i utstillingen fikk du etter hvert oppdage ting du kjenner igjen. Flere av smykkene har en egen historie. Slik forteller de noe om den enkelte kunstners eksistens her og nå, om hvor de bor og hvor de kommer fra.

Et eksempel er om det gikk ann å se om et halssmykke var laget i Afrika eller i Europa?


Følgende kunstnere deltar: Fra Afrika: Eric Loubser og Geraldine Fenn, fra Asia: Mikiko Minewaki og Jacqui Chan, fra Europa: Susan Pietzsh og Jorge Manilla, fra Nord Amerika: Liaung – Chung Yen og Jenna Wainwright, fra Oseania: Christel van der Laan og Melinda Young og fra Sør Amerika: kunstnerduoen Tota Recliclados (Valeria Hasse + Marcela Muñiz) og Celio Braga.


I tillegg til utstillingen hadde vi smykkeworkshop for barn hver dag i museets åpningstid.